1 od 4 od 7 od 39 (Loto ti tata :-)

Kad se igra Loto – da li neko sigurno dobija? Pa sad…

Postoje pravila igre, gde se o dobicima govori u članu 19, da se dobici isplaćuju iz fonda koji iznosi 50% od uplate. Kome drugih 50%? Hehe, deluje da je lepo biti Organizator. Međutim…

Tamo se kaže da se dobitak od 3 pogotka nagrađuje cenom jedne kombinacije… E sad, ako pretpostavimo nešto naizgled čudno – da svi igrači, svih 100%, odigraju samo kombinacije koje pogađaju tačno 3 od izvučenih 7 brojeva – to znači da bi sve kombinacije bile dobitne i da bi po računici o iznosu dobitka trebalo da se isplati 100% od uplate… a rečeno je da je fond 50%, je li??? E, a ima još bolje ;-)

Za dobitak od 4 pogotka iznos nagrade je cena 10 kombinacija… Pa uz iste pretpostavke, da svi odigraju uz dobitnu četvorku, dolazimo do toga da bi Organizator imao da isplati za sve četvorke 1.000% (hiljadu posto) od uplate!

1-4-7-39

1-4-7-39

Hajde da se igramo igre Loto. Cilj je da što više nas odigra ista 4 broja u svojoj kombinaciji, te da vidimo šta će se veselo desiti kada se izvuče naša četvorka.

Koja su to 4 broja?

Jes, pa mogla bi da budu bilo koja među tih 39. Baš zato, neka to budu:

  •   1 – prvi je, predvodi dobitnu kombinaciju, a znači i mnogo toga, više o tome neki drugi put ;-)
  •   4 – mi hoćemo da osvojimo četvorku, jer četiri su strane sveta i 4 godišnja doba, a i dobra je fora za igru
  •   7 – a hteli bi i sedmicu, jel, hehe, jeste, toliko se brojeva izvlači, a i sedam je dana u nedelji i 7 patuljaka i samuraja
  •   39 – nešto i za kraj, toliko brojeva ima, taman 3 puta 13

Loto 7 od 39… pa malo proširimo “1 od 4 od 7 od 39”

Comments are closed.